Vragen?
Vragen?
string(6) "bottom" string(4) "text"

FAQ

Wie of wat is Contrain ?

Wij zijn een Europees detacheringsbedrijf/uitzendbureau met roots in Polen en sinds 1998 actief in Nederland, Duitsland en Polen. Onze klanten vindt u overal in Nederland en we kunnen dus uw organisatie en eventuele lokale vestigingen door geheel Nederland bedienen.

Waar is de Contrain Group actief?

De Contrain Group is een Poolse uitzend- en detacheringsorganisatie met verschillende werkmaatschappijen om voor onze klanten in Nederland, Duitsland en Polen specifieke oplossingen te bieden om het tekort aan gemotiveerde arbeidskrachten zo goed mogelijk op te lossen.
Binnen de Contrain Group zijn wij met meerdere uitzendbureaus actief; zo werken we in Polen vanuit Contrain Poland Sp. z o.o. (Poolse werknemers) en Flex-idea Sp. z o.o. (voornamelijk Oekraïners) in voornamelijk productie en logistieke bedrijven. In Duitsland werken we met Contrain Poland Sp. z o.o. (detachering Poolse werknemers) en Contrain DE GmbH (uitzenden) en zijn voornamelijk actief in de logistieke sector. In Nederland werken we met Contrain Poland Sp. z o.o. (detachering Poolse werknemers) en Contrain NL B.V. (uitzenden Poolse werknemers) in diverse sectoren.

Hoe groot is Contrain?

Contrain is het grootste Poolse detacheringsbedrijf voor uitzenden van Poolse medewerkers naar Nederland en Duitsland. Wij werken samen met meer dan 100 bedrijven waarbij we in de afgelopen twee decennia ruim 25.0000 medewerkers hebben ingezet voor tijdelijke werkzaamheden.

In welke sectoren is Contrain actief?

Onze medewerkers zijn onder meer werkzaam in de logistiek cq. magazijnen, voedingsindustrie, (glas)tuinbouw en sierteelt, groente- en fruitverpakkingsbedrijven en industriële productie.

Welke vacatures kan Contrain invullen?

Wij kunnen u helpen met het invullen van uw vacatures bij teeltwisseling/voorbereiding, gewasverzorging, oogsten en verwerking/ verpakken van groente, fruit en gewassen. Maar bieden ook kandidaten voor logistieke functies zoals orderpickers en heftruckchauffeurs. In recyclingbedrijven zijn onze medewerkers werkzaam bij de verwerking en sortering van Ferro/Non-ferro materialen en elektronica.

Waar werven jullie medewerkers?

Door onze lokale aanwezigheid, verspreid over vijf kantoren in Polen, kunnen wij een grote diversiteit aan nieuwe kandidaten werven, spreken en selecteren.

Hoe werven jullie medewerkers?

Met iedere nieuwe kandidaat vindt een persoonlijk interview plaats waarbij de vacature uitgebreid wordt besproken en de kandidaat getoetst wordt op kennis, vaardigheden en fysieke conditie. Poolse medewerkers werken graag voor Contrain en bieden continuïteit voor de toekomst.

Waarin verschilt Contrain van andere uitzendbureaus?

Een groot verschil is dat wij het liefste werken met langere trajecten of projecten. Onze medewerkers zijn dan ook ervaren en willen graag voor een langere periode fulltime werken in Nederland. Door het persoonlijk contact met de collega’s van Contrain weten zij bij aankomst in Nederland precies wat ze gaan doen.

Daarnaast staan we bekend om ons complete pakket: van werving en transport tot aan huisvesting en begeleiding, alles gecertificeerd. Maar natuurlijk ook ondersteuning bij het opstarten van een project en/of inwerken van nieuwe mensen

Wat is de werkwijze van Contrain?

In het eerste gesprek met onze klanten inventariseren we wat de wensen zijn. Aan de hand daarvan werven we vervolgens onze medewerkers in Polen. Hiervoor hebben we vijf kantoren in Polen met zeventig gespecialiseerde collega’s. Iedere opdrachtgever krijgt een projectmanager als vast aanspreekpunt. Deze manager werkt vanuit Polen, maar is ook vaak in Nederland. Op deze manier kan de klant altijd met allerlei soorten vragen over de werknemers bij hem terecht.

Waarom samenwerken met Contrain?

We leveren goede mensen die gemotiveerd zijn om in Nederland te werken. Doordat we alles voor de werknemers regelen, heeft de klant er verder geen werk meer aan.

In Nederland werken tien collega’s met een Poolse achtergrond die zorgdragen voor de huisvesting, transport en begeleiding van de werknemers. Contrain is in 2019 als beste beoordeeld door Poolse gedetacheerde werknemers in Nederland!

Binnen welk termijn kan Contrain medewerkers leveren?

Afhankelijk van de aanvraag (aantal medewerkers, functie en locatie) kunnen de medewerkers meestal binnen twee weken bij u aan de slag.

Welke type arbeidsovereenkomsten biedt Contrain?

Wij bieden zowel Poolse als Nederlandse arbeidsovereenkomsten, wat flexibiliteit biedt aan zowel opdrachtgevers als medewerkers. Onze Poolse medewerkers starten vanuit onze Poolse entiteit en kunnen later, als ze dit willen, werken vanuit Contrain NL B.V. waarmee ze perspectief hebben op een loopbaan- en maatschappelijke ontwikkeling in Nederland.

Is Contrain gecertificeerd?

Contrain is aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en gecertificeerd volgens NEN 4400-02 (Contrain Poland Sp. Z.o.o.) waarbij "Equal pay" het belangrijkste uitgangs- punt is. Tevens is Contrain NL B.V. lid van de NBBU.

Wat is de missie van Contrain?

De missie van Contrain is:

 1. Verbinden en ondersteunen van werkzoekenden en werkgevers, zowel in Polen als in andere landen van Europa.
 2. Voor de werkzoekenden betekent dit verbetering van de levensstandaard en voor de werkgevers verbetering van het competitieve voordeel.
 3. Contrain werkt op basis van “Equal pay” en volgt de Nederlandse CAO die van toepassing is bij de opdrachtgever.

Hoe regelt Contrain de huisvesting?

Wij zorgen voor goede en kleinschalige huisvesting voor onze medewerkers waarbij we huisvesting organiseren in overleg met de opdrachtgever of woningen toewijzen uit ons eigen bestand. Onze huisvesting wordt regelmatig gecontroleerd door de Stichting Normering Flexwonen (SNF-keurmerk).

Hoe regelt Contrain het woon-werk verkeer?

Contrain streeft ernaar om de medewerkers dicht bij de werklocatie te huisvesten. Indien nodig stelt Contrain fietsen ter beschikking of regelt vervoer met eigen auto’s. Vaak maken medewerkers ook gebruik van eigen vervoer.

Wat doet Contrain voor de medewerkers in Nederland?

Contrain heeft in Nederland een team van project coördinatoren, met een Poolse achtergrond, die medewerkers 24/7 kunnen ondersteunen en begeleiden bij vragen en onverwachte situaties, zoals bezoek aan de huisarts.

Wie is mijn aanspreekpunt bij Contrain?

Met uw vaste Projectmanager wordt op reguliere basis de werkzaamheden, medewerkers en veranderingen in de planning besproken.

Hoe kunnen we van start gaan?

Neem contact op met één van onze salesmanagers voor een afspraak:

 1. Samen inventariseren we uw wensen, eisen en verwachtingen.
 2. U krijgt een duidelijk voorstel met een heldere tariefstelling en afspraken.
 3. Wij gaan voor u op zoek naar gemotiveerde en betrouwbare medewerkers.
 4. Wij organiseren huisvesting en transport in Nederland.
 5. Op de afgesproken datum arriveren de medewerkers bij u op het bedrijf.
 6. Met uw projectmanager wordt op regelmatige basis de werkzaamheden, medewerkers en veranderingen in de planning besproken.
 7. Ons Nederlands salesteam houdt regelmatig contact met u om de gang van zaken en nieuwe ontwikkelingen met u door te spreken.

Met wie kan ik contact opnemen?

Voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met één van onze salesmanagers in Nederland:

 • Hans Leenhouts, +31-6-4153 1351,
 • Mariet Reijnen, +31 -6-5515 8446
 • Joanna Dębogórska, +48 785 069 813

 

<< 1 >>