Wat is het belang van het Werving & Selectie proces? | Contrain
6 maart 2019

Wat is het belang van het Werving & Selectie proces?

Wat is het belang van het Werving & Selectie proces?

Dat het belangrijk is om de juiste kandidaten te kiezen is vanzelfsprekend maar het is zeker zo belangrijk om een gestroomlijnd werving & selectie proces te hebben. Misschien vraag je je af waarom – laten we eens kijken.

Het proces van werving en selectie is duur en tijdrovend voor een bedrijf. Je moet adverteren met de openstaande vacature en dat kan kostbaar zijn. Vervolgens moet de directie kostbare tijd besteden aan het voeren van sollicitatiegesprekken, het evalueren hiervan en bepalen of iemand geschikt is voor de functie.

Er is echter een alternatief; je kunt gebruik maken van een werving & selectiebureau dat je helpt de juiste kandidaten te vinden voor je bedrijf. Een dergelijk bureau is gespecialiseerd in werving & selectie processen die rendabel zijn.

Voordelen van een Werving & Selectie proces

Dus wat zijn de voordelen van een efficiënt werving & selectieproces? Dat zijn er een aantal:

1) Tijdsbesparing: een effectief inhuurproces kan je tijd besparen. Een gestroomlijnde procedure, die makkelijk bestuurbaar is, vult vacatures sneller op dan een onhandige lange selectieprocedure waarbij potentieel goed gekwalificeerde kandidaten hun interesse en geduld zouden kunnen verliezen en besluiten over te stappen naar een ander bedrijf.

2) Geldbesparing: een efficiënt inhuurproces bespaart je ook geld. Een proces dat vlot verloopt kost minder tijd en is efficiënter, het bespaart je geld door de vrij gekomen tijd die je anders kwijt zou zijn aan het opvullen van de vacature.

3) Wettelijke aangelegenheden: een gevestigd werving & selectie bureau zorgt ervoor dat het proces eerlijk en transparant verloopt. Kandidaten kunnen er zeker van zijn dat ze niet te maken krijgen met welke vorm van discriminatie dan ook, en ze kunnen erop vertrouwen dat hun persoonlijke gegevens geheim blijven. Zo verklein je het risico op juridische acties tegen het bedrijf.

4) De juiste match: tenslotte selecteert een efficiënt werving & selectie proces in verreweg de meeste gevallen de beste kandidaat.

5) Bespaar inwerktijd: een goed werving & selectie proces bespaart het bedrijf inwerktijd. Door de juiste kandidaat te selecteren met de passende vaardigheden en competenties die direct aan de slag kan, verlies je geen tijd aan inwerken.

In plaats van allerlei kostbare hulpbronnen van het bedrijf in te zetten, overweeg een werving & selectie bureau in te schakelen om de beste kandidaten te vinden voor de openstaande vacatures in je bedrijf. Profiteer van de voordelen zoals hierboven geschetst en bespaar tijd en geld met een gevestigd en effectief werving & selectie proces.