Met de WAB uit balans? | Contrain
4 november 2019

Met de WAB uit balans?

Met de WAB uit balans?

Alle bedrijven krijgen vanaf 1 januari 2020 te maken met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Vooral bedrijven met medewerkers met een tijdelijk Nederlands contract en uitzendkrachten worden geconfronteerd met extra werkgeverslasten door WW premiedifferentiatie en transitievergoeding. 

Naar schatting bedraagt de gemiddelde kostenstijging 8-10% van het brutosalaris per uur voor deze medewerkers! Bij Contrain hebben we diverse oplossingen ter voorkoming van deze extra werkgeverslasten. 

Loonkostenstijging van ca. 10% 

De nieuwe regels voor de transitievergoeding zorgen voor een kostenstijging van 3% van het brutosalaris en de WW premie differentiatie met een verhoging voor de WW-premie van 5% voor werknemers met een tijdelijk contract en uitzendkrachten. Het vakantiegeld voor uitzendkrachten gaat van 8 naar 8,33% en 2020 heeft ook nog een nationale feestdag extra. 

Over Contrain 

Contrain is een Pools detacheringsbedrijf en al ruim 20 jaar actief in Nederland, Duitsland en Polen. Wij werken samen met meer dan 100 bedrijven, waarbij we in de afgelopen twee decennia meer dan 20.000 medewerkers hebben ingezet voor werkzaamheden in de tuinbouw, recycling-, productie- en logistieke ondernemingen, groothandel en (e)retailers. 

Wij aangesloten bij de Stichting Normering Arbeid en als eerste buitenlandse onderneming gecertificeerd volgens NEN 4400-02 waarbij “Equal pay” het belangrijkste uitgangspunt is. 

Competitief tarief 

Contrain Poland valt onder het Poolse sociaal stelsel waardoor de WAB geen invloed heeft op de extra lasten die u als werkgever moet betalen. Wij kunnen u een uitstekende werving en selectie van werknemers aanbieden en dat ook nog met zeer competitieve tarieven. 

Ook in balans blijven? 

We bespreken graag hoe u ook in 2020 de loonkostenstijgingen in de hand kunt houden!

Neem contact met Hans Leenhouts, Sales Manager Nederland, via 06-4153 1351, stuur een mailtje naar h.leenhouts@contrain.pl.