5 Vragen die u zou moeten stellen voordat u een uitzendbureau inschakelt | Contrain
25 juni 2019|work agency

5 Vragen die u zou moeten stellen voordat u een uitzendbureau inschakelt

5 Vragen die u zou moeten stellen voordat u een uitzendbureau inschakelt

Is uw bedrijf op zoek naar een uitzendbureau om openstaande vacatures op te vullen? Kost het moeite om het juiste wervingsbureau te vinden die echt bij uw bedrijf past?

Het kan een hele uitdaging zijn om het juiste wervingsbureau te vinden; toch hebben wij wat informatie verzameld om u te helpen gericht te zoeken en het beste bureau te vinden met de juiste specialisaties om de openstaande vacatures binnen uw bedrijf op te vullen.

Vijf vragen om te stellen

Als het gaat om de keuze van het juiste uitzendbureau heeft u alle recht om specifiek te zijn. Het juiste uitzendbureau zal een goede match zijn en partner worden bij het invullen van de openstaande vacatures binnen uw bedrijf. Het gaat om nauwe samenwerking en tegelijkertijd een forse investering, dus u zult de meest geschikte partner willen vinden waar het gaat om de keuze voor het beste uitzendbureau.

De volgende vragen kunnen u helpen om het juiste uitzendbureau te vinden dat aansluit op  de behoeften van uw bedrijf:

1. Welke ervaring heeft het bureau met werving binnen mijn sector?

Voordat u met een bureau in zee gaat zult u er zeker van willen zijn dat zij expertise hebben binnen uw sector. Deze expertise is nodig zodat de recruiter de benodigde specifieke vaardigheden en de bedrijfscultuur kent en zo de beste kandidaten kan  vinden om uw vacatures op te vullen. U zou kunnen vragen of het bureau vak-evenementen bezoekt, of zij soortgelijke vacatures in andere bedrijven vervullen, etc. Als het bureau geen expertise heeft in uw sector kunt u beter verder kijken en een uitzendbureau zoeken dat wel in uw sector werkzaam is.

2. Hoe factureert het bureau? U zult moeten uitzoeken hoe het tarief van het bureau is opgebouwd – berekenen zij de vaardigheidstesten en antecedentencontroles apart of zitten deze bij het tarief inbegrepen? Zoek een bureau dat heldere en begrijpelijke tarieven hanteert. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan als het aankomt op betaling voor de geleverde diensten.

3. Wat gebeurt er als de werknemer geen goede match blijkt te zijn? Soms komt het voor dat een werknemer geen match blijkt te zijn. Wees daarom  goed geïnformeerd over het beleid van het bureau hoe zij met dit soort situaties omgaan. Lees de kleine lettertjes in het contract goed en stel vragen zodat u weet waar u voor betaalt en wat er gebeurt als een nieuwe werknemer niet goed functioneert. Zoek bureaus die terugbetalen of andere acceptabele oplossingen bieden als een werknemer geen goede match blijkt te zijn.

4. Investeert het bureau tijd in het in kaart brengen van wat uw bedrijf nodig heeft? Zoek naar een bureau dat echt interesse toont in uw bedrijf. Een goed uitzendbureau zal u persoonlijk willen ontmoeten en goed doorvragen over uw bedrijf, de functie eisen bij de vacature(s), etc. Blijf weg bij bureaus die tijd noch energie over hebben om u en uw bedrijf echt te leren kennen.

5. Wat is het bedrijfsimago van het bureau? Hoe gaan ze om met hun uitzendkrachten? Iets dat bedrijven vaak over het hoofd zien is het bedrijfsimago van het uitzendbureau. Waarom zou u hier niet meer aandacht aan besteden? Werkgeversimago reflecteert de manier waarop met werknemers wordt om gegaan en laat zien waar het voor staat. Als een uitzendbureau goed is voor zijn werknemers dan zal er minder verloop zijn. En dat niet alleen, het uitzendbureau zal u de best gekwalificeerde en meest getalenteerde werknemers kunnen bieden – allemaal omdat ze goed zijn voor hun werknemers.

Als u op zoek bent naar een uitzendbureau om uw vacatures te vervullen, wees er zeker van dat u de vijf vragen stelt die in dit artikel genoemd zijn. De antwoorden op deze vragen zullen u helpen het beste bureau te vinden en daarmee de best gekwalificeerde werknemers voor uw bedrijf.